Διατροφή

Στην πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Oasis, η κουζίνα είναι σπιτική και προετοιμάζεται με τέχνη και με επιλεγμένες πρώτες ύλες από τις μαγείρισσες. Προσφέρονται τρία ισορροπημένα γεύματα και ενδιάμεσα ροφήματα και σνακ.

Προσεγμένη διατροφή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Oasis

Το μενού μας, το οποίο έχει σχεδιαστεί να είναι υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο, αφορά κύκλο τεσσάρων εβδομάδων με πολύ λίγα στοιχεία που επαναλαμβάνονται.

diatrofi

Είναι βασισμένο στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής. Κάθε μέρα υπάρχουν δύο επιλογές για το κύριο γεύμα, το οποίο σερβίρεται μεσημέρι. Με προηγούμενη συνεννόηση, η μαγείρισσα μπορεί να προετοιμάσει μια εναλλακτική επιλογή αν καμία από τις επιλογές δεν είναι αρεστή.

Ειδικό διαιτολόγιο προετοιμάζεται για ασθενείς με διάφορες παθήσεις, όπως για παράδειγμα ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Σημασία δίνεται στην καλή λειτουργία του εντέρου και έτσι η διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Όπου απαιτείται, το προσωπικό βοηθά στη χορήγηση της τροφής. Σε ασθενείς με νευρολογικές ή άλλες παθήσεις όταν συνυπάρχουν δυσκολίες στην κατάποση υπάρχει συνεργασία με ειδική λογοθεραπεύτρια, που αξιολογεί τα προβλήματα κατάποσης και στην περίπτωση που η σίτιση από το στόμα δεν είναι εφικτή, η σίτιση εξυπηρετείται μέσω εντερικών καθετήρων (γαστροστομία, ρινογαστρικός καθετήρας).


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων Oasis στην Αγία Παρασκευή, Αθήνα
210 6016945