Σακχαρώδης Διαβήτης

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Oasis με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Αντιμετώπιση σακχαρώδους διαβήτη

Η αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 είναι πολύπλοκη. Η πολυπλοκότητα και δυσκολία απορρέει είτε από την παρουσία συνοδών νοσημάτων, είτε από χρόνιες επιπλοκές απότοκες της εξελικτικής πορείας του διαβήτη. Κατά συνέπεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταβολικής διαταραχής και των επιπτώσεών της, απαιτείται ο σχεδιασμός της κατάλληλης στρατηγικής όπως φαίνεται παρακάτω:

  • Λήψη καλού ιατρικού ιστορικού
  • Κλινική εξέταση
  • Εργαστηριακός έλεγχος
  • Εκπαίδευση ασθενούς
  • Επιλογή φαρμακευτικής αγωγής
  • Οδηγίες για διατροφή-πρόγραμμα άσκησης

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν εφαρμογή στη μονάδα μας τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό κομμάτι, όσο και τις παροχές που αφορούν το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης των συγκεκριμένων ασθενών.

%cf%83%ce%b1%ce%ba%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82-3%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1

Έτσι λοιπόν υπάρχει μέριμνα για την ορθή φαρμακευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του καθώς και για την ορθή λήψη τροφής, τόσο στον τρόπο, όσο και στην ορθή διαχείριση καθημερινών διατροφικών συνηθειών (επαρκή λήψη λευκωμάτων – υδατανθράκων, φρούτων και λαχανικών).


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων Oasis στην Αγία Παρασκευή, Αθήνα
210 6016945